Video ve znakovém jazyce: zapnuto

Zobrazovat nápovědu u textů: vypnuto

Vzor strukturovaného životopisu

Jan Novák Osobní údaje:
- vždy napište (povinné): jméno a příjmení (titul), e-mail, telefon (pouze SMS)
- vhodné e-maily: např. jan.novak@email.cz
- nevhodné e-maily: honza@email.cz, kamos@email.cz, beruska23@email.cz apod.
- můžete napsat (nepovinné) adresu bydliště, datum narození, národnost

Datum narození:  31.3.1985
Adresa: Brno, Palackého 30, PSČ 612 00
Národnost: česká
E-mail: jan.novak@seznam.cz
Telefon: 703 621 733

Přehled vzdělání Vzdělání: názvy škol, včetně období „odkdy dokdy“, jakou zkouškou byla škola ukončena; pokud jste absolvent střední školy, učiliště nebo vysoké školy, neuvádějte základní školu; pište údaje od posledního k prvnímu.

2000–2003 Střední škola potravinářská, obchodu a služeb Brno
  Obor: cukrář
Ukončeno: výučním listem

Pracovní zkušenosti Praxe/pracovní zkušenosti:
- zaměstnavatele píšeme od posledního k prvnímu
- název zaměstnavatele, období odkdy dokdy, můžete napsat (nepovinné) adresu nebo web zaměstnavatele; název pracovní pozice (např. cukrářka nebo zástupce vedoucího); náplň práce (napište ke každé pracovní pozici alespoň 3 konkrétní věci, které jste v zaměstnání dělali, např. příprava studené kuchyně nebo zpracovávání rozpočtů a podkladů pro účetní)

2013–dosud PRACOVNÍK VÝROBY ZÁKUSKŮ A DORTŮ
  Pekárna Koblih (Kuřim) - www.koblih-kurim.cz
  - samostatná příprava dortů a zákusků,
- samostatná příprava krémů a těsta,
- příprava klasického i bezlepkového pečiva,
- spolupráce na tvorbě katalogu dortů (nafocení a úprava fotografií dortů).
2010–2013 CUKRÁŘ A PEKAŘ
  Cukrárna Na Růžku (Brno) - www.cukrarnanaruzku.cz
  - příprava základních druhů sladkého pečiva,
- příprava krémů a těsta,
- pomoc v prodejně (úklid prodejny, úprava výloh).
2008–2010 POMOCNÝ PRACOVNÍK VÝROBY DORTŮ A ZÁKUSKŮ
  Cukrárna Na Růžku (Brno) - www.cukrarnanaruzku.cz
  - příprava krémů a těsta.
- pomocné práce při zdobení cukroví.
1/2004 – 6/2004 KUCHAŘ A PEKAŘ
  Hotel Interkontinental (Brno) - www.interkontinentalbrno.cz
   
Pracovní stáž:  
  - rozsah: 80 hodin,
- ukončeno: potvrzení o pracovní stáži,
- spolupráce na výrobě slaného a sladkého pečiva,
- spolupráce na přípravě studené kuchyně.

Další vzdělání, certifikáty Další profesní vzdělání a kurzy: Uveďte přehled rekvalifikačních kurzů, které jste absolvoval/a, období, kdy to bylo.

9/2006 – 2/2007 Odborný kurz „Příprava regionálních specialit a drobného pečiva“
  - rozsah: 30 hodin,
- ukončeno: certifikát Ministerstva průmyslu a obchodu.
1/20014 – dnes Potravinářský průkaz

Schopnosti a dovednosti jazykové dovednosti (např. český znakový jazyk, mezinárodní znakový systém); ICT dovednosti (jaké programy umím ovládat na PC /např. Word, Excel, vyhledávání na internetu/); další dovednosti (řidičský průkaz); osobnostní charakteristika (uveďte, jací jste v práci, např. pečlivý, cílevědomý, rád pracuji v týmu apod).

Jazykové znalosti:

  • český znakový jazyk – velmi dobrá úroveň, dorozumění se v běžné pracovní praxi,
  • mezinárodní znakový systém – pokročilý,
  • německý znakový jazyk – začátečník.

Počítačové dovednosti:

  • Microsoft Word – mírně pokročilá úroveň (znalost: psaní textu, práce s formáty písma),
  • Microsoft Excel – základní úroveň (znalost: vytvoření tabulky, doplnění čísel),
  • Internet – schopnost vyhledávat na internetu, schopnost pracovat s e-mailem,
  • Photoshop – schopnost úpravy fotografií.

Ostatní dovednosti:
řidičský průkaz (skupina B) – aktivní řidič (zkušenost s rozvozem zboží)

Osobnostní charakteristiky:
pečlivý, spolehlivý, rád pracuji v kolektivu a rád se učím nové věci

Zájmy, případně koníčky:
PC grafika, cyklistika s přáteli

 

Na co si dát pozor

  1. Životopis je vaším prvním představením zaměstnavateli. Pište ho stručně, srozumitelně a pravdivě.
  2. Životopis musí být bez gramatických chyb.
  3. Životopis by měl být dlouhý maximálně 1–2 stránky A4.
  4. Zkontrolujte, aby název souboru v příloze (životopis a motivační dopis) obsahoval vaše jméno a rok: např. novakjan_zivotopis_2014, např. novakjan_motivacnidopis_2014.